Vad är ett solsegel?

Ett solsegel är ett slags stycke tyg, som man spänner upp, ovanför någon form av uteplats. De kan sitta på altanen, terrassen, balkongen, över bryggan och så vidare. Har du byggt eller ska du bygga en pergola är detta ett perfekt alternativ för skydd i stället för att bygga ett fast tak. Det finns olika mått för solsegel pergola som passar alla storlekar då dessa kan beställas helt kundanpassade.

Rätt produkt för rätt miljö

Det finns varianter som tål väta och regn. Även om namnet, sol eller båtsegel som det även kallas, antyder segling, så är det inte riktigt samma sak. De segel som sitter på båtar fungerar annorlunda mot solsegel. De ska fånga upp vinden och föra båten framåt.

En takduk är för att ge skydd mot solen, UV-strålning samt fungera lite som ett vattentätt tak. Du som är på jakt efter ett bra solskydd kan välja att montera upp just en segelduk​​​​​. Även om det finns alternativ som parasoller och markiser så är oftast ett solsegel det ultimata alternativet.

Taksegel för alla behov

Om du är ute efter att skaffa vattentäta solsegel, av högsta kvalitet så hittar du det hos Designsegel. Du kan få dem skräddarsydda och måttanpassade så att de passar perfekt på den typ av uteplats som du vill ha dem på. Tack vare att dessa är tillverkade i ett produktspecifikt material, så täcker de dels stora ytor, de kan ge spännande former och design och de ger dig den skugga och det skydd du behöver. 

Du som vill att din uteplats ska vara estetiskt tilltalande så väl som vara en plats där du kan få skugga eller skydd när det regnar ute, du ska definitivt satsa på att montera upp ett solsegel. Du kan läsa mer om dessa produkter om du besöker deras hemsida.